潇洒文化联系方式

当前位置: 网站首页 > 新闻中心 > 学历考试 > 成人高考

潇洒教育真诚奉献:2013年成人高等学校专升本招生全国统一考试 英 语

 

答案必须答在答题卡上指定的位置,答在试卷上无效。本试卷满分150分,考试时间150分钟。
 

选择题


1.Phonetics (5 points)
  Directions:In each of the following groups of wordsthere are four underlined letters or 
  letter combinations marked ABC and D. Compare the underlined parts and identify the
  one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the 
  corresponding letter on the Answer Sheet.
1.A.come B.some C.move D.love
2.A.honor B.house C.horror D.heel
3.A.thief B.think C.theory D.these
4.A.now  B.how C.allow D.window
5.A.meat B.dead C.cream D.steal

II.   Vocabulary and Structure (15 points)
Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there 
are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and
blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

6.We asked both John and Jerry, but _____ could offer a satisfactory explanation.
  A.neither B.either C.both D.nor
7.Id like to find someone _____I can discuss such a problem.
  A.who  B.whom C.with whom D.to whom
8.The baby cant even sit up yet,_____walk!
  A.dont mention  B.let alone C.other than D.rather than
9.I did not notice that my dog was missing _____a moment ago.
  A.before           B.until C. to           D. On
10.The company director has informed us that we must _____department budge by 25%
  A.cut down  B.cut away C.cut off D.cut up
11.Companies usually _____a number of experiments before a new product is launched.
  A.practice B.control C.carry D.conduct
12.I remembered that the air conditioners _____runed off before left home.
  A.were B.were to be C.had been D.have been
13.-How do you like your new job?
   -well, its great _____salary, but it does not offer much prospects for promotion.
  A.in change of  B.in terms of  C.in case of D.in favor of 
14.In my opinion, this is a(n)_____different matter.
  A.entirely B.merely C.purely D.fully 
15.Take an umbrella with you in case it_____.
  A.may rain B.could rain C.rained D.rains 
16.The murderer was brought in, with his hands_____ behind his back.
  A.to have been tied  B.having tied C.to be tied D.tied
17.-Do you think Joshua is the right person for this job?
   -He is well-grounded in economic theory, but lacks_____in production management.
  A.devotion B.attitude C.experience  D.energy
18._____about it earlier, we could have wamed people of the danger.
  A.Would we know B.Should we know C.Have we known D.Had we known
19.It was_____ of you not to disturb these old people late at night.
  A.patient B.considerate C.deliberate D.modest
20.-Hey, what do you think of his speech last night?
   -I have no idea. I arrived_____ find that he had almost finished it.
  A. in order to B.so as to C. only to D.ready to 

III.Cloze (30 points)
   Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A,B,C and D. Choose the one that is most suitable and mak your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

 What is music? Music is sound arranged into pleasing or interesting  21   . It is part of every culture on Earth. People use music to  22  feeling and ideas. Music also serves to entertain and relax.
    Music is a performing art. It  23  form such arts as painting and poetry, in which artists  24  works and then display or publish them. Musical composers need musicians to   25  and perform their works. 26  ,most musical performances are really co-operations between composers and performers.
    Music also play a major role in other arts. Opera  27  singing and music with drama. Ballet and other forms of dancing need music to help the dancers  28  their steps. Motion pictures use music to help set the mood as well as introduce the actions or enhance its  29  on the audience.
  Music is one of the  30  arts. People probably started to sing as soon as  31  developed. Hunting tools struck together may have been the first musical  32  .By about 10,000 B. C., hollow bones had been used by  33   people to make flutes. The first written music dates from about 2500 B.C.
  There are two chief kinds of Western music, classical and popular, Symphonies, operas, and bullets are  34  music, It is generally harder to write and perform. Musicians who perform it need a lot of training. Popular music  35  country music, folk music, jazz, and rock music. It is easier to perform and understand.
21.A.models B.types C. styles D.patterns
22.A.express B.explore C. cover D.test 
23.A.results B.develops C.differs D.separates 
24.A.discover B.create C.imagine D.invent 
25.A.adapt B.interpret C.follow  D.complete
26.A.Thus B.However  C.Besides D.And
27.A.joins B.associates C.connects  D.combines
28.A.with B.for  C.after D.upon
29.A. force B.effect C.influence D.impact
30.A.greatest B.easiest C.oldest D.best 
31.A.agriculture B.society C.humanity D.language
32.A.performers B. events C.instruments D.notes
33.A.previous B.old C.early D.ancient
34.A.light B.background C.classical D.experimental

35.A.accepts  B.includes C.explains D.illustrates


IV Reading Comprehension (60points)
Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four 
questions. For each question there are four suggested answers marked A,B, C and D.Choose one  best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.


Passage One 


What do you use to get around town? A car? A bike? Your feet? Perhaps you should try a Segway!
The Segway is perfect for short journey. Its an electric vehicle that consists of a platform between two wheels, with a pole that connects the platform to the handlebars. To ride it ,you step up onto the platform, and control the Segway by moving your body. Lean forwards to go faster, and backwards to slow down.
On older models, direction is controlled by a twist grip (扭转把手)on the left handlebar. This varies the speeds between the two motors, a decrease in the speed of the left wheel would turn the Segway to the left .With newer models you simply lean to the left or right. Meanwhile, a gyroscope (陀螺仪)detects your movements and prevents the machine from falling over. The Segway has a maximum speed of 19 km per hour and a range of about 38 km. After that, you need to plug it in and recharge the battery. 
Segways are used for a variety of purposes. People with mobility problems can now enjoy walks in the country with their friends and family. Some golfers us them as an alternative to the golf cart. And dog owners now have an easier way to take the dog to the park. A few police forces use Segways, too. They allow officers to move quickly whilst maintaining contact with the public. Theyre also becoming a common sight on airport. However, the most popular use is in tourism, particularly for city tours. Visit any major tourist city in summer, sit outside a cafe for a while and theres a good change youll see a group of tourists passing on Segways.   
36.What is the Segway according to this passage?
     A.A pole that connects two handlebars
     B.A newly appeared public traffic vehicle.
     C.A bicycle with a platform between two wheels.
     D.An electric two-wheeled vehicle for short trips.
37.How do you turn to the left on Segways of newer models?

A.Lean to the left.                       B.Adjust the twist grip.
    C.Press the left bar.                      D.Control gyroscope
  38.How far can you travel on a Segway at most?
    A.less than 19 km.                      B.About 19 km.
    C.About 38 km.                       D.More than 38 km.
  39.The last paragraph focuses on______.
    A.what a Segway is like
    B.where to find a Segway
    C.how to control a Segway
    D.when a Segway is useful
                                  Passage Two
Nancy Bright and her husband john had been working overtime and saving for a long time so that they could pay the advance for Nancys dream house. Today was the day that they had enough money in hand to make a down payment on the house. But the real estate (房地产)agent informed them that she had received another offer for the house. Although the other offer was slightly less than that of Nancy and johns, that person with the new offer was willing to pay the whole amount at once. The owner, in urgent need of money, wanted to accept the second offer.
Nancy and john looked at each other with disappointed looks. They walked back home feeling very low about having lost the house. Soon they recovered and involved themselves into their daily lives, though once in a while Nancy would sink into a mild depression over losing the house.
One day Nancy woke up in the morning feeling even lower than usual. She kept feeling sick, even lost interest in her routine coffee. She put all these symptoms down to the stress of working hard and losing her dream house. A weed passed and she seemed to get worse. John was worried and insisted on taking her to the doctor. The doctor, after taking a few tests, informed them with a huge smile that Nancy was two months pregnant! John and Nancy were overjoyed but also worried about not having their own house before the baby was born.
One evening Nancy wandered into the street where her dream house was, and as she passed by it, she was surprised to see that there were notices stuck on all the houses. On closer examination she found that the notices were for all the residents to move out of the houses as they were building a highway and the whole row of houses needed to be pulled down. Nancy suddenly realized that not getting her dream house had been a blessing in disguise. She thanked God and decided to be happy with the blessings blessings she had and started looking forward to the birth of her child.
40.Why did Nancy and her husband lose their dream house?
   A. They couldnt pay the whole amount for the house at once
   B. Someone else offered move money for the house.
   C. They couldnt afford the advance for the house.
   D. The house owner decided not to sell the house.
41.How did they feel after they lost their dream house?
   A.They felt sorry and hardly recovered.
   B.They felt relieved but with little regret. 
   C.They enjoyed their daily lives all the same. 
   D.They were depressed but tried to adjust themselves.
42.What did Nancy find about the house one day?
   A.It would be on sale again          B.It would be pulled down 
   C.It had been redecorated.           D.It had been emptied
43.What does the phrase a blessing in disguise in the last paragraph mean?
   A. A good luck                    B.A dirty trick
   C.A secret wish                     D.A false alarm.
                                 Passage Three
Most of the guests who come on our trips have never been to Egypt before. We want to make everyone comfortable and at ease, but we do always get the same questions in advance of trip. So here I will give you some travel tips.
What should I wear?
If youre lucky enough to visit Egypt between November and February, pack a sweater. Youll need it the desert gets chilly at night. During the day, the temperature will be agreeable and comfortable. Any other time, pack as if youre going to Phoenix or Vegas in August. For the ladies, bathing suits are normal if theres a pool where youre going, but leave the string bikini at home it is a Muslim country, after all. Last, if you are planning on visiting any mosques or certain parts of upper Egypt, ladies will need to plan on bringing something that comes at least to the elbow, and no shorts for men or women in those areas.
What special things do I need to pack?
   One of my favorite things in the world to bring to Egypt is an Evian Mister, a sprayer with a fine mist of Evian water. You may be able to find it in your local drug store. Spray a little on your face or head, and your body temperature will feel like its dropped 10 or 15 degrees. Other items include your camera, sun block and extra batteries.

How do I communicate with home?
Internet cafes are plentiful everywhere, especially in Cairo, Luxor, and Alexandria. If you have international calling on your phone, you should be able to use it AT&T and Sprint both work internationally for sure, but make sure you have the international coverage. A satellite phone is best if you are certain to need coverage in the middle of the country. Like while sailing up the Nile, but for most people these days a cell phone is fine.
What medical preparation do I need?
In a word: none! The one thing you may come down with in Egypt is politely called Pharoahs Revenge. The thing that knocks out Pharoahs Revenge is a regionally produced medicine, and is available at every drugstore for $1a box. DONT drink local water. DO drink bottled water, avoid the skins of fresh vegetables, and youll be fine.
44.What clothing is proper for ladies visiting a mosque?
    A.String bikinis.                    B.Long-sleeve clothes.
    C.Bathing suits.                     D.Shorts.
45.Whats the use of an Evian Mister?
    A.To relieve your thirst.               B.To prevent sunburns.
    C.To cool yourself down.              D.To drive away insects.
46.What information is provided about distance communication?
    A.A cell phone is enough for most people.
    B.AT&T and Sprint offer free service in Egypt.
    C.A satellite phone doesnt work in Mid-Egypt.
    D.Internet cafes are only available in big cities.
47.What does Pharoahs Revenge probably refer to in the last paragraph?
    A.A curse.      B.A legend.      C.A disease.     D.A vegetable.
49.Which word best describes the homeless man?

  A.Angry.       B.Untidy.        C.Sensitive      D.Impolite.
50.Why did Robby go back to the hot dog seller?
    A.She wanted to think the hot dog seller.
    B.The homeless man asked her for a hot dog.
    C.She wanted to buy a hot dog for the homeless man.
    D.The hot dog was so delicious that Robby wanted another.
51.What is the theme of this passage?
    A.The rich should help the poor.           B. One good turn deserves another 
    C.Kindness is the greatest wisdom         D.A kindness shown, a kindness sown.
                              Passage Five
   Whatever you do, dont challenge a chimpanzee named Ayumu to a number memory game. 
In 2007, Ayumu became famous for his lightning speed at a game that goes like this: A player views a computer screen where the number 1 through 9 appear briefly at once and then tun to white squares. The player then taps the squares where the numbers had been, in order from 1 to 9. People can do it . But no human competitor has ever completed the game faster or more accurately than Ayumu the chimp. For almost five years Ayumu remains undefeated.
   Psychologist Nicholas Humphrey of Darwin College at Cambridge University in England now thinks he knows the secret behind the chimps ability. Humphrey suspects Ayumus brain may have a condition that allows the chimp to see numbers as colors. This would mean that Ayumu may see a color glow after the number disappears. Then, instead of remembering the numbers, he remembers a sequence of colors, each associated with a number.
The condition that Humphrey believes Ayumu may have is called synesthesia. Humans with synesthesia may associate numbers and letters with colors. For example, a person may see the number5as the color blue. Until now, scientists and assumed only humans could have synesthesia.
Humphrey found the inspiration for his idea at a 2011 scientific conference. There, he heard a presentation about Ayumus memory abilities and another talk about synesthesia. He then put the two ideas together.
Not everyone is convinced that Humphrey is correct. Primatologist Tetsuro Matsuzawa of the Primate Research Institute at Kyoto University in japan has spent decades studying the amazing memories of chimpanzees, including Ayumu. He maintains that chimps simply have faster memory recall than people.
 52.What is Ayumu famous for?

    A.His gift in playing computers.
    B.His talent in calculating numbers.
    C.His skill in tapping the numbered squares.
    D.His amazing performance in a memory game.
 53.Which of the following is true of Nicholas Humphrey?
    A.He thinks Ayumu has an amazing memory.
    B.He believes that Ayumu sees the colors of numbers.
    C.He was inspired by Primatologist Tetsuro Matsuzawa.
    D.He delivered a speech on synesthesia at the 2011 conference.
 54.Where does Humphrey get the inspiration for his idea?

     A.From an experiment.             B.From a conference
     C.From a research on chimpanzees.   D.From the color blue
 55.How does Tetsuro Matsuzawa explain Ayumus performance in the game?

     A.Ayumu uses synesthesia.
     B.Ayumu is cleverer than most chimps.
     C.Chimps recall things faster than people.
     D.Chimps are good at dealing with number.
 V.  Daily Conversation (15 points)
   Directions: Pick out appropriate expressions from the eight choices below and complete the  following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

 

A.Im very pleased to be here              B.Did you ever find each other 
C.But it was a miracle                    D.I remember you said you wanted to get a sweater
E.It could even be a disaster               F.Actually, Ive got the list ready
G.Did you get anything                   H.I dont want to talk about it anymore


Mary: Well, Susan, how was your shopping trip with Nancy this afternoon?
Susan: Dont ask.  56  
Mary: What do you mean? Something went wrong?
Susan: Went wrong?  57  !Nancy thought I had said I would meet her at the department store at 2:30    when I really said 2:00. Then she thought we would meet at the main entrance in front when I    really said  at the east entrance on the Twelfth Street.

Mary:  58  ?
Susan:Yes!  59  !I had given up waiting and went inside the womens clothing department.
      So did she. Thus we met finally and it was 3:00 by then.
Mary:Did you get what you wanted?  60  .
Susan:A blouses,as a matter of fact. But by that time, all those on sale were gone. So I settled for a skirt.
  
                             非选择题
   VI.Writing (25 points)
    Directions:For this part, you are supposed to writ an essay in English in 100~120 words based on  the  following information. Remember to write it clearly.

61.你(Li Yuan ) 收到朋友 Xiao  Ming 的 e-mail, 他在邮件中谈及买车计划。请在回信中

   说明你对买车的看法,内容包括:
 ·私家车的好处(如舒适、便捷等);
 ·私家车的弊端(如交通拥挤、环境污染、停车困难等);
 ·你的建议。
*******************************************************************************
  Dear Xiao Ming.




            2013年成人高等学校专升本招生全国统一考试
                   英语试题答案及评分参考
I.Phonetics (5 points, one point each)
  1.C  2.A  3.D  4.D  5.B
II. Vocabulary and Structure (15 points, one point each)
  6.A  7.C  8.B  9.B . 10.A 
  11.D  12.C  13. B  14.A 15.D
  16. D  17.C  18.D  19.B  20.C
III.Cloze (30 points, two points each) 

  21.D  22.A  23. C  24.B  25.B
  26.A  27.D  28.A   29.B  30.C  
  31.D  32.C  33.D   34.C    35.B
 IV.Reading Comprehension (60 points, there points each)
  36.D     37. A    38.C       39.D          40.A 
  41.D      42.B    43.A      44.B       45.C
  46.A       47.C    48.B     49.B    50.C  
  51.D       52.D     53.B     54.B     55.C 
  V. Daily Conversation (15 points, three points each )
    56.H     57.E      58.B         59.C     60.D
   VI.Writing (25 points)  
                               写作评分标准
1.评分原则:

  ①本题总分为25分,分五档给分。
  ②评分时,先根据文章的内容和语言确定其所属档次,然后根据该档次的具体要求给分。
  ③纳入第五档次的作文应取得至少两位阅卷教师的认可。
  ④字数不足100或超出120的,酌情扣1~2分。
  ⑤拼写与标点符号的准确性视其对表达的影响程度予以评分。英、美式拼写均可。
  ⑥如书写较差,已至影响表达,将分数降低一个档次。
2.评分标准

 

第五档
21~25分)

很好地完成了试题规定的任务。
主题突出;内容充实,层次分明;行文流畅;使用了丰富的语法结构和词汇:

基本无语言错误。

第四档
16~20分)

较好地完成了试题规定的任务。
主题明确:内容完整,层次清楚:文字连贯:语法结构有变化,词汇比较丰富;

有少量语言错误。

第三档
11~15分)

基本完成了试题规定的任务。
主题不明确:内容尚完整,有层次;语句较通顺;虽有不少语言错误,但不影响内容表达。

第二档
6~10分)

未能按要求完成试题规定的任务。
主题不明确;内容不完整,层次不清;缺少连贯性;语句欠通顺;有较多的语言错误,影响了内容表达。

第一档
1~5分 )

未完成试题规定的任务。
明显跑题;内容贫乏,结构层次混乱;语句不通顺;有严重的语言错误。

0

所写的内容与试题要求毫不相关,语句混乱,无法理解。


潇洒教育,专业做教育!

 

 

 

分享到:
点击次数:  更新时间:2014-07-17 17:13:27  【打印此页】  【关闭
  • 潇洒文化 版权所有 ©2012-2020 粤ICP备16118326号
  • 电话:19937624628 微信(QQ):760492 邮箱:SZCU@SZCU.ORG
  • 注册地址:深圳市福田区金田路2026号能源大厦南塔楼
  • Shenzhen Xiaso Cultural Development Co,.Ltd
    中共深圳潇洒文化发展有限公司支部委员会
  • 版权归属:深圳潇洒文化发展有限公司,本站信息请勿转载,若本站内容侵犯他人权益,请联系站长删除!

Powered by  潇洒科技  5.3.0 ©2008-2020  www.xiaosaedu.org